Sunt foarte multe sfaturi practice de urmat in bucatarie, am incercat sa le selectam si sa va prezentam cele mai utile sfaturi pentru a le urma atunci cand gatiti:
- Daca ti s-a taiat maioneza sau icrele pune in alt castron putin aluat si cu putina apa minerala si continua sa freci adaugand cate putin din aluatul taiat.
- Piureul de cartofi se face cu lapte fierbinte sau cald, nu cu lapte rece (sa eviti cocoloasele, dar si ca sa nu prinde pojghita cand se raceste)
- Ai pus prea multa sare in ciorba si nu stii ce sa faci? Pune in supa cateva felii curate de cartofi cruzi. Nu uitat sa-i scoti.
- Ai pofta de miere sau iti trebuie la o reteta, dar s-a intarit? Ca sa revina la stadiul initial, pune un vas cu apa la incalzit la foc mic si pune borcanul inauntru pana mierea redevine lichida.
- Daca vrei sa pastrezi sarea uscata chiar si in conditii de umiditate, pune in solnita sau in cutie/borcan cateva boabe de orez.
- Daca vrei sa nu se mai lipeasca pastele cand le pui in apa la fiert, adauga intai o lingura de ulei in apa cand a dat in clocot si abia apoi pune pastele.
- Daca pui putin otet si sare in apa in care fierbi ouale, atunci ele nu se mai sparg/crapa si raman moi.
- Painea nu trebuie pastrata in pungi de plastic, ci in pungi de hartie. Iar daca e fierbinte (abia scoasa din masina), pune-o pe un suport de lemn si acoper-o cu un prosop, iar dupa un sfert de ora intoarce-o pe alta latura.
- Albusul se spumeaza mai bine si mai repede daca este tinut la rece, si daca nu trece nici un pic de galbenus.;
- Ficatul e deosebit de fraged si are o savoare particulara daca il punem in lapte cel putin 4 ore inainte sa-l prajim. Condimentele se adauga dupa ce l-am prajit.
Vom reveni cu o lista completa de sfaturi practice in bucatarie structurata in functie de mancarea pe care o gatiti.